انا مش ملاك
عدد المساهمات : 555 العمر : 30 تاريخ الميلاد : 19/12/1993 تاريخ التسجيل : 11/02/2011
| موضوع: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور الجمعة فبراير 11, 2011 3:46 pm | |
| بدايه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] لا يدخل فى مقاديرها لا زيت ولا زبد ولا لبن ولا عصير انا استغربت لما لقيت البعض بيضيف لبن او عصير [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] مختلفه عن الكيك العادى 2-جميع المقادير المستخدمه بيض او طحين لازم لازم تكون بدرجه حراره الغرفه يعنى انا دائما بحفظ الدقيق فى التلاجه ولكن قبل ما اعمل [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] بنص ساعه بخرج البيض والدقيق واوعى تنسى المعلومه دى لانها مهمه جدا حتلاقى قطرات ماء تجمعت على البيض بعد النص ساعه كده تقدرى تستخدمى البيض 3-لو عاوزه الكيك بنكهه البرتقال ضيفى برش برتقاله على البيض بدل الفانيليا وليس عصير البرتقال ولو عاوزه بطعم الفراوله ضيفى روح الفراوله ولكن روح الفواكهه تضاف بعد اضافه الطحين لكن برش البرتقال بيكون مع البيض كبديل للفانيليا 4-الدقيق والنشا والبيكنج باودر اللى حكتبلكم مقاديرهم تحطوهم مع بعض وضرورى جدا جدا تنخلوا الخليط مرتين يعنى حطى البيكنج باودر والنشا على الدقيق وانخليهم سوا ومهم اوى مرتين 5-مهم اوى ان المقادير تكفى صينيه لان لو الخليط اكبر من نص الصينيه يبقى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] حترتفع وتهبط من النص وحتبقى معجنه 6- مهم اوى الفرن يتسخن اثناء تحضيرك للكيك ودرجه الحراره لازم تكون متوسطه لانها لو عاليه او منخفضه حتبقى مشكله والكيكه تبوظ اهم حاجه اظبطى الفرن على درجه 180 واغلقى الفرن لحد ما تنتهى من [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الخليط اخواتى معلش انا طولت عليكم بس لازم لازم احكى معاكم بالظبط كل فتفوته لعمل الكيك واخيرا اللى بيخلى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] مكتومه حاجتين مالهومش تالت الاولى انك مضربتيش البيض المده المحدده ليه وهى ربع ساعه يكون المضرب شغال بدون انقطاع على اعلى سرعه والثانيه انك مضفتيش الدقيق معلقه معلقه ممكن تكونى ضفتيه مره واحده او كميه كبيره كل مره وده بيخلى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] طالعه زى الخبز مكتومه الان المقادير المظبوطه طبعا احنا خرجنا البيض والطحين قبل العمل بنص ساعه واول ما نبدا نشتغل نسخن الفرن ونجيب الصينيه ندهنها سمنه وبعدين نحط فيها دقيق اكيد انتوا فاهمين العمليه دى المقادير دى انا معرفش حتناسبك ولا لا بس عموما وانتى بتصبى الخليط فى الصينيه بتاعتك وطبعا انا معرفش مقاسها يبقى عموما اى خليط لازم يوصل لمنتصف الصينيه لو لقيتى لسه عندك خليط ممكن تحطيه فى صينيه تانيه اهم حاجه للكيك سواء عادى او اسفنجى ان الخليط ميزدش عن نصف الصينيه لانه حيرتفع المقادير الكوب المستخدم للدقيق لازم يكون هو هو اللى حتقيسى بيه السكر والنشا 6 بيضات بدرجه حراره الغرفه كوب الاربع دقيق كوب الا ربع سكر ناعم مهم يكون حبيباته ناعمه ربع كوب نشا ملعقه كبيره بس ممسوحه بيكنج باودر ملعقه كبيره ممسوحه فانيليا ربع كوب كاكاو غير محلى لو عوزاها بيضاء مش بالكاكاو يبقى بدل كوب الا ربع دقيق يبقى كوب واحد فقط وبرده نفس المقادير سخنى الفرن وبعدين حطى البيض وعليه الفانيليا او بشر البرتقال وعلى اعلى سرعه اضربى البيض والفانيليا لمده دقيقتين وبعدين متفصليش الكهربا عن المضرب وهو شغال بعد الدقيقتين ضيفى السكر مره واحده واحسبى حوالى ربع ساعه على اعلى سرعه فى البدايه حتلاقى المزيج عباره عن رغاوى لكن بعد كده حتلاقى المزيج بقى كريمه وحجمها بقى تلت اضعاف حجم البيض فى الاول لازم يبقى الحجم تضاعف لاننا عاوزين الهوا اللى جعل البيض ينتفخ اول ما تلاقى الخليط تضاعف بعد الربع ساعه شيلى المضرب خالص ومتستخدميهوش تانى فى ناس بتحط الدقيق وتشغل على اقل سرعه وده خطأ كبير جدا جدا الطريقه دى حتخلى الهوا اللى نفخ البيض يخرج تانى ومش حتبقى هشه ابدا باستخدام معلقه خشبيه ضيفى ملعقه دقيق واحده وقلبى ببطء جدا جدا جدا جدا جدا فى اتجاه واحد اوعى تغيرى الاتجاه او تقلبيها من تحت لفوق وافضلى ضيفى ملعقه دقيق وقلبى مرتين وضيفى الملعقه الاخرى وبرده قلبى تقلبتين بشويش وببطء شديد لازم يفضل الخليط مرتفع لحد ما تخلص ممكن هنا تضيفى روح الفاكهه لو عوزاها بالفراوله او الاناناس بعد ما تخلصى صبى الخليط بشويش وايضا بمنتى البطء فى الصينيه ودخليها الفرن واياك اياك اياك اياك تفتحى عليها قبل 40 دقيقه بعد اربعين دقيقه اختبريها بعود خشبى لو نضجت طفى النار و اوعى تخرجيها من الفرن خليها جواه لانها لو خرجت وهى سخنه حتتعرض لهواء بارد حتبوظ سبيها فى الفرن بعد ما تقفلي الحراره نص ساعه تقريبا وبعدين خرجيها ان شاء الله لو اتبعتى كل معلومه وطريقه انا كتباها حتلاقى احلى كيكه اسفنجيه عملتيها وكل ما تنجح معاكى افتكرينى وتانى يوم اعمليها بالكريمه وزينيها ولو مستعجله وعوزاها فى نفس اليوم حطيها فى التلاجه 3 ساعات مثلا بس اوعى تحطيها فى التلاجه بعد ما تطلع من الفرن مباشره يارب اكون افادتكم [size=25]ملحوظه بخصوص الدريم ويب(الكريم شانتيه )[/size] التورته تحتاج ربع كيلو للتغليف والتزيين او بما يعادل 6 اظرف هناك نوعان نوع بودره يأتى على هيئه علبه كل علبه فيها ظرف او ظرفان والنوع التانى على شكل كريمه الطبخ بالنسبه للباودر لمن تستخدم باودر بالكيلو مثلا يبقى كل كوب كريمه باودر معها فنجان الا ربع لبن مثلج ونخفق ولو عاوزاها بالشيكولاته ضيفى كاكاو وزودى اللبن بسيط اما فى حاله الأظرف الجاهزه نصيحه منى لا تتبعى التعليمات المكتوبه على ظهر الظرف لان الكريمه حتبقى سائله نصيحتى لك هى لكل ظرفان باودر ضعى فنجان الا ربع فقط لبن مثلج وملعقه كبيره ممتلئه من النشا (الكورن فلاور )وحتحصلى على احلى كريمه متماسكه وضعيها فى التلاجه فتره حوالى نص ساعه قبل البدء بالتغليف والتزيين اما كريمه الطبخ المخصصه ايضا للحلويات اتبعى نفس ماهو مكتوب عالعلبه بالظبط لا تقلقى الان ما قراتموه هو اساسيات [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ولكن ولكن ولكن انا شخصيا احب اضافه الزيت او الزبده لعمل اى كيكه ودى راجعه للذوق الشخصى وغالبا تورتاتى تتنوع مابين كيك اسفنجى وكيك عادى ونا شايفه ان الكيك العادى مناسب كمرحله اولى تقدرى تتعلمى الاول ازاى تعملى تورته وبعدها تنتقلى للكيكه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ومقادير الكيك العادى لمن تريد هى كوب ونصف دقيق منخول مضاف له ملعقه ونصف صغيره بيكنج باودر _ كوب الا ربع سكر عادى _ نصف كوب زيت او زبد _نصف كوب زبادى _3 بيضات حجم كبير او اربعه صغير_فانيليا لو اردتى عملها بالشيكولاته انقصى ثلث كوب دقيق وضعى بدلا منه كاكاو باودر غير محلى والان مع [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] كتطبيق لما ذكرته سابقا هنا الطحين والكاكاو والنشا والبيكنج باودر نقوم بنخلهم كما ذكر سابقا ونتركهم جانبا نقوم بضرب البيض والفانيلا حوالى دقيقتان وبعدها قومى بأضافه السكر نقوم بالخفق لمده ربع ساعه على اعلى سرعه الى ان يتحول الخليط للشكل الكريمى ويكون أضعاف حجم البيض بعد ذلك نقوم باضافه الطحين المنخول ومعه البيكنج باودر والكاكاو ملعقه ملعقه ونقلب كما ذكرت فوق والان الخليط اصبح جاهز ونصبه فى الصينيه هذا هو اساس عملها ننتقل الان الى المراحل الأخرى الا وهى الحشو والتزيين الان سيكون معنا كيكه فكيف نقطعها؟؟؟؟؟؟؟؟ انا افضل تقطيعها بالخيط بدلا من السكين طبعا بعد مابردت تماما ونقطعها هكذا نلف الخيط حول [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ونوسطه جيدا ويكون هكذا ثم نقوم بوضع الخيط على شكل حرف xهكذا ونمسك الطرف الايمن بيدنا اليسرى وطرف الخيط الايسر بيدنا اليمنى يعنى العكس ونشد الخيط ونفضل ماسكينه بقبضه ايدنا ونشد سنجدها بتقطع ومظبوطه ان شاء الله مائه بالمائه وهنا الحشو انا استخدمت كما فى الصورهدريم ويب باودر وفواكهه وشيكولاته مبشوره | |
|
شمس المغرب
عدد المساهمات : 360 العمر : 38 تاريخ الميلاد : 10/07/1986 تاريخ التسجيل : 11/02/2011
| موضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور الجمعة فبراير 11, 2011 8:10 pm | |
| اممممممممممممممم بنينة هاد الكيكة الله يعطيك الصحة
| |
|
ٵهۆٵگ ٵڼٵ . .
عدد المساهمات : 47 العمر : 34 تاريخ الميلاد : 11/10/1990 تاريخ التسجيل : 11/02/2011
| موضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور السبت فبراير 12, 2011 2:00 am | |
| | |
|
siham
عدد المساهمات : 1860 العمر : 28 تاريخ الميلاد : 25/10/1996 تاريخ التسجيل : 11/02/2011
| موضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور الأحد فبراير 13, 2011 11:53 am | |
| | |
|
ĴóØŏKễR
عدد المساهمات : 865 العمر : 37 تاريخ الميلاد : 13/05/1987 تاريخ التسجيل : 12/02/2011
| موضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور الإثنين فبراير 28, 2011 6:38 pm | |
| | |
|
شريف
عدد المساهمات : 456 العمر : 31 تاريخ الميلاد : 25/05/1993 تاريخ التسجيل : 23/02/2010
| موضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور الثلاثاء مارس 01, 2011 7:49 am | |
| | |
|
عطر الورد
عدد المساهمات : 129 العمر : 34 تاريخ الميلاد : 15/04/1990 تاريخ التسجيل : 25/02/2011
| موضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور الأحد مارس 06, 2011 4:24 pm | |
| امممممممممممممممم تسلم الايادي يعطيك العاااااااااافيه | |
|
ĴóØŏKễR
عدد المساهمات : 865 العمر : 37 تاريخ الميلاد : 13/05/1987 تاريخ التسجيل : 12/02/2011
| موضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور الإثنين مارس 07, 2011 2:45 am | |
| | |
|